_MG_9703

Maiko Inoué

De Japanse Maiko Inoué is gediplomeerd aan het College of Music te Osaka. Straatsburg, Karlsruhe en Brussel hebben haar traject bepaald waar zij studeerde bij Amy Lin, Denis Dercourt, Evgeny Moguilevsky en Toomas Vana. Zij behaalde haar Master piano en kamermuziek met de hoogste onderscheiding in Karlsruhe. In Brussel behaalt zij nog een aggregaat pedagogie.

Maiko is finaliste van de Izuka en Kawai wedstrijd.

Zij is geregeld de genodigde tijdens festivals en concerten in Europa en Japan. Maiko is een erkende pianiste in de Lied­wereld: vele zangers genieten van haar professionalisme en comfort tijdens het zingen.

Door haar passie voor kamermuziek, richt Maiko zich vooral op het musiceren in ensemblevorm. Het is daarom dat zij in 2002 het piano­trio Mistral mede opricht, later ook het Cosmopolitan­duo.

Sinds 2011 is zij artistiek directeur van het Internationaal Muziekfestival te Geldenaken (Jodoigne). Samen met Johannes Burghoff en andere internationale beroemdheden is dit al 13 jaar het hoogtepunt van muzikaal enthousiasme en samenklank.

Zij neemt tal van cd’s op zowel in de kamermuziek als zang. Met het Mistral­trio (werk van Rachmaninov, Shostakovitch en Schumann), daarnaast onder het label UT3­Records samen met Aldo Baerten, Diederik Suys, Johannes Burghoff en Geert Baeckelandt (werk van Beethoven, Bruch en Huybrechts) en vervolgens cd’s onder het label ET’Cetera met de sopraan Anne Cambier.

Sinds 2019 is Maiko docent aan het conservatorium van Duinkerke in Frankrijk.

Tijdens haar concerten in duo, trio of solo, deelt het publiek vaak dezelfde emotie: de de helderheid en lichtheid van haar pianospel leiden naar een moment van gelukzaligheid.

Maiko treedt regelmatig op bij de Goudse Kamermuziek Concerten waar zij speelt op de antieke Blüthnervleugel (1920)