DSC04963-min

Wie zijn wij?

De Stichting Goudse Kamermuziek Concerten is door particulier initiatief opgericht in 2018.

De aanleiding is de restauratie van de meer dan 100 jaar oude Blüthner piano vleugel, die gebruikt werd bij kamermuziekconcerten in huiselijke kring. Door het originele Aliquot-patentsysteem heeft de piano vleugel een authentieke, bijzondere warme klank en was deze geliefd bij vele componisten.

Om de bijzondere klank van de vleugel weer tot leven te brengen heeft de Stichting Goudse Kamermuziek Concerten gezamenlijk met Matthias Burghoff van “Klassiek voor U” gezocht naar een plek in Gouda voor kamermuziekconcerten waar muziek, kunst, creatie en cultuur mensen samenbrengt.

Het huidige bestuur van de 175 jaar oude Sociëteit De Réunie aan de Oosthaven 17 deelde het enthousiasme en stelde ruimte ter beschikking.

De Sociëteit De Réunie kent een rijke geschiedenis van cultuur en gezelligheid. In de historische zaal van de Sociëteit komt de vleugel volledig tot zijn recht en kan de traditie in huiselijke sfeer worden voortgezet.

Matthias Burghoff van “Klassiek voor U” komt uit een muzikanten familie en is gespecialiseerd in kamermuziek. “Klassiek voor U” brengt kamermuziek op het hoogste niveau en beschikt over een breed netwerk van internationaal gerenommeerde topmus