_MG_9703

Alexandre Pascal

Alexandre Pascal, geboren in een familie van muzikanten, voltooid momenteel zijn studies aan het Conservatoire National Supérieur de Paris bij Olivier Charlier. Alexandre begon al vroeg met zijn viool- en pianostudie, na het behalen van de eerste prijzen voor viool, muziekopleiding en kamermuziek, vervolmaakte hij zich aan de Pôle Supérieur de Paris, voordat hij zich aansloot bij het CNSMDP. 

Alexandre studeerde ook bij Maurizio Fuchs in Bloomington in de Verenigde Staten en bij Villefavard, Michaela Martin in Frankrijk. Hij kreeg regelmatig aandachtig advies van zijn broer Aurélien en van de legendarische Janos Starker, in Parijs, in Bazel en Bloomington. Gepassioneerd en nieuwsgierig, altijd in het verlangen om zijn kennis te verdiepen om de muziek beter van dienst te kunnen zijn, heeft Alexandre een graad in de muziekwetenschap. 
Ook heeft hij de kans om dirigent te worden in de klas van George Pehlivanian aan het conservatorium. Hij trad al heel vroeg op in de kamermuziek, als solist, of met het trio “PASCAL”, dat hij samen met zijn vader en broer oprichtte.
Hij treedt op veel festivals op zoals “Pireneos Classic” in Spanje, in Italië op het “Amiata Piano Festival”, in Prades op het “Pablo Casals” Festival, in de “Journées Maurice Ravel” in Montfort l’Amaury, in de “Académie Ravel” in Saint-Jean-de-Luz, op het “Tons Voisins” Festival in Albi, in Noorwegen en Nederland, met name op het “Festival de Schiermonnikoog”, Festival Wagner in Genève, op de Salle Gaveau in Parijs of zelfs op de Philharmonie de Paris. Met musici als Hortense Cartier Bresson, Eric Le Sage, Svetlin Roussev, Pierre Fouchenneret, Philippe Graffin.
Onlangs nam hij deel aan de Osawa Academy van het Tanglewood Music Festival en het Berlioz Festival aan de kust van Saint-André, en zijn laatste reizen met het ensemble “Artie’s” brachten hem naar Bahrein en India.