_MG_9703

Maiko Inoué

Picture2

Door haar passie voor kamermuziek, richt Maiko Inoué zich vooral op het musiceren in ensemblevorm. Het is daarom dat zij in 2002 het piano-trio Mistral opricht, later ook het Cosmopolitan-duo. Sinds 2011 is zij artistiek directeur van het Internationaal kamermuziekfestival te Geldenaken in België. www.fimj.be 

Zij is geregeld de genodigde tijdens festivals en concerten in Europa en Japan. Maiko is een erkende pianiste in de Liedwereld.Vele zangers genieten van haar professionaliteit en comfort tijdens het zingen. In 2014-2016 neemt zij maar liefst 5 cd’s op met het Mistral-trio (werk van Rachmaninov, Shostakovitch en Schumann). Daarnaast onder het label UT3-Records samen met Aldo Baerten, Diederik Suys, Johannes Burghoff en Geert Baeckelandt (werk van Beethoven, Bruch en Huybrechts) en vervolgens een cd onder het label ET’Cetera  met de sopraan Anne Cambier.
Maiko is gediplomeerd aan het College of Music te Osaka. Nadien besluit zij Europa te ontdekken en daar haar studie’s te vervolmaken.
Straatsburg, Karlsruhe en Brussel hebben haar traject bepaald, waar zij studeerde bij Amy Lin, Denis Dercourt, Evgeny Moguilevsky en Toomas Vana.
Zij behaalde haar Master piano en kamermuziek en dit met de hoogste onderscheiding in Karlsruhe. In Brussel behaalde zij nog een diploma pedagogie. Maiko is finaliste van de Izuka en Kawai wedstrijd.