_MG_9703

Maiko Inoué

Door haar passie voor kamermuziek, richt Maiko zich vooral op het musiceren in ensemblevorm. Het is daarom dat zij in 2002 het piano­trio Mistral opricht, later ook het Cosmopolitan­duo. Sinds

2011 is zij artistiek directeur van het Internationaal kamermuziekfestival te Geldenaken (Jodoigne). Zij is geregeld de genodigde tijdens festivals en concerten in Europa en Japan. Maiko is een erkende pianiste in de Lied­wereld: vele zangers genieten van haar professionalisme en comfort tijdens het zingen. In 2014­2016 neemt zij maar liefst 5 cd’s op.

Met het Mistral­trio (werk van Rachmaninov, Shostakovitch en Schumann), daarnaast onder het label UT3­Records samen met Aldo Baerten, Diederik Suys, Johannes Burghoff en Geert Baeckelandt (werk van Beethoven, Bruch en Huybrechts) en vervolgens een cd onder het label ET’Cetera met de sopraan Anne Cambier.

Maiko is gediplomeerd aan het College of Music te Osaka. Straatsburg, Karlsruhe en Brussel hebben haar traject bepaald waar zij studeerde bij Amy Lin, Denis Dercourt, Evgeny Moguilevsky en Toomas Vana. Zij behaalde haar Master piano en kamermuziek met de hoogste onderscheiding in Karlsruhe. In Brussel behaalt zij nog een aggregaat pedagogie.

Maiko is finaliste van de Izuka en Kawai wedstrijd.

Sinds 2019 is Maiko docent aan het conservatorium van Duinkerke in Frankrijk. Tijdens haar concerten in duo, trio of solo, deelt het publiek vaak dezelfde emotie: de klaarheid van haar spel leiden naar een moment van gelukzaligheid.

Maiko speelt op een antieke Blüthnervleugel (1920)