6

_MG_9703

Michaël Mannes

Michaël Mannes (°1992) werd geboren in een familie van muzikanten en kreeg zijn eerste pianolessen op vierjarige leeftijd van zijn moeder. Later volgde hij les aan de Gemeentelijke Muziek- en Woordacademie van Wijnegem. In 2007, op vijftienjarige leeftijd, werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx, waar hij met grootste onderscheiding afstudeerde. Nadien vervolmaakte hij zich aan de prestigieuze Guildhall School of Music & Drama in Londen in de klas van professor Joan Havill. Daar behaalde hij in 2015 het Guildhall Artist Diploma voor piano, kamermuziek en liedbegeleiding. Michaël volgde ook masterclasses bij internationaal gereputeerde pianisten en pedagogen als Karl- Heinz Kämmerling, Till Fellner, Evgeni Koriolov, Richard Goode, Jan Vermeulen, André de Groote, Aquiles Delle Vigne, Roger Vignoles en Alexander Melnikov.

Michaël won prijzen op alle pianowedstrijden voor de jeugd in België. Hij won de Eerste Prijs van de bekende Cantabile-wedstijd. Hij won ook tweemaal de Eerste Prijs van Jonge Solisten en Cavatine. Verder kreeg hij ook de Eerste Prijs van Dexia Classics en de Steinway-wedstrijd. Hij was te gast op het 14e Internationaler Steinway Festival in Hamburg, waar hij een concert gaf in de beroemde Laeiszhalle. Hij kreeg eveneens de tweede prijs op het Rotary Breughel Concours in Brussel en het Concours de Liège en werd finalist op het internationale EPTA-concours. Hij kreeg ook de Cultuurprijs van Theaters Tilburg.

Michaël speelde als solist met het Jeugd en Muziekorkest Limburg in het kader van het Basilicafestival van Vlaanderen.

Intussen heeft hij zich ontwikkeld tot een verfijnd en veelzijdig pianist. Momenteel is Michaël actief als begeleider aan de LUCA School of Arts in Leuven en in verschillende muziekscholen. Daarnaast geeft hij regelmatig concerten, zowel solo als in kamermuziekverband, o.a. in België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hij trad op in onder andere deSingel (Antwerpen), het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), de Munt (Brussel), het Koninklijk Paleis in Warschau en Milton Court Concert Hall in Londen.