_MG_9703

Cuarteto del Puerto

Een uniek kwartet bestaande uit bandoneon, viool, 8-snarige gitaar en contrabas. Het repertoire bestaat uit Argentijnse muziek. Niet alleen tango’s en milonga’s uit de stad maar ook de Argentijnse folklore. De folkloristische stijlen zijn dansen uit verschillende provincies geïnspireerd door de uitgestrekte uiteenlopende natuurlandschappen van het land.
De grote contrasten van stad en platteland, en de warme mix van stijlen maken het tot een kleurrijke ervaring.

Simone van der Weerden

Simone is als kind begonnen met het volgen van accordeonlessen om vervolgens klassieke accordeon aan het conservatorium in Tilburg te gaan studeren bij Ludo Mariën.
Na een bezoek aan Argentinië werd haar liefde voor de Argentijnse tango en bandoneon zo groot, dat ze besloot over te stappen naar de afdeling Argentijnse Tango van het conservatorium in Rotterdam om daar bandoneon te studeren bij Victor Hugo Villena en Leo Verveld. Deze studie heeft ze in 2014 met een 9 afgerond. In Argentinië volgde ze lessen bij de “maestros” Roberto Álvarez, Julián Peralta, Nestor Marconi en Santiago Segret.
Zij sloot zich aan bij het quintet “Finisterre Tango” in Argentinië.  Simone is momenteel vooral actief als bandoneonist in verschillende bands zoals LocosLindos, Roffa Tango Trio, duo Berretín, duo BandoVerde maar ook als soliste bij verschillende orkesten met optredens in Argentinië, Brazilië, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen en Spanje.
Met het Roffa Tango Trio trad ze live op in het televisieprogramma “Podium Witteman”.
In 2014 won zij de eerste prijs bij de “International Bandoneon Solo Competition” in Klingenthal, Duitsland en was ze met een score van 23,31 van 25 punten, wereldkampioen in 2014.
Na haar bachelor volgt Simone een Masteropleiding op Codarts Rotterdam, waarmee zij op de bandoneon haar liefde voor jazz met de tango combineert.

Gustavo Cabrera

Gustavo Cabrera werd geboren in Los Angeles, Californië en heeft als ook de nationaliteit van Argentinië. Hij speelt al viool vanaf 5 jaar en is klassiek geschoold. Naast het klassieke repertoire heeft hij ervaring met spelen in allerlei ensembles, vooral jazz en tango. Hij leerde de tango van meesters als Atilio Stampone en Leopoldo Federico in Buenos Aires, Argentinië en toerde door Europa met Orquesta Tipica Ciudad Baigon. Hij is lid van de ‘Malandra’ een tango Quartet dat is gevestigd in Den Haag. Tevens is hij ook componist en schrijft hij stukken voor viool, piano, strijkensembles en andere formaties. Hij speelt momenteel in het tango-programma op Codarts Rotterdam.

Alvaro Rovira Ruiz

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Alvaro Rovira Ruiz ligt in de tango en Zuid-Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos en Willy Gonzalez en hij heeft tango gitaar gestudeerd met Hugo Romero. In 2004 en 2005 toerde hij door Europa met de Argentijnse tango groep ”Tango Desatado” voor de presentatie van hun CD. In juni 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Latin Jazz, waar hij nu werkzaam is als begeleider van de zanglessen.

Ook houdt hij zich bezig met verschillende projecten in de genres van Braziliaanse muziek, tango en Latijns-Amerikaanse folklore.

Alvaro is een zeer actief musicus, componeert ook en leidt zijn eigen projecten.

Alexander Vocking

 

Geboren in Utrecht in 1991, begon Alexander zijn muzikale carrière met klassiek gitaarlessen van Coen Beijer toen hij 5 jaar oud was.
Op achtjarige leeftijd begon hij ook klassieke contrabaslessen te volgen bij Chris Heilbron en later bij Finne van der Maar. Na twee jaar zowel gitaar als contrabas gespeeld te hebben, werd het duidelijk dat de contrabas een steeds grotere en belangrijkere rol ging spelen voor hem. Hij speelde met zijn contrabas in het klassieke Domstad Jeugd Orkest.
Toen hij 10 was volgde hij lessen bij Peter Leerdam aan het conservatorium van Rotterdam. In die tijd speelde Alexander in het vooropleiding orkest van het conservatorium van Rotterdam en het Jeugd Orkest Nederland.
Op 16-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met de tango en ging meespelen bij het tango-orkest van de wereldmuziekafdeling van Codarts, genaamd OTRA.
Tijdens zijn bachelor studie studeerde hij twee jaar in de klassieke afdeling bij Peter Leerdam en in de Argentijnse tango afdeling bij Matthew Midgley,
om daarna aan de Argentijnse tango afdeling van Codarts de opleiding af te ronden in 2014.
Na zijn bachelor specialiseerde hij zich in de tango tijdens de masteropleiding met hoofdvaklessen bij Matthew Midgley en Jasper Somsen. In Buenos Aires volgde hij lessen en masterclasses bij de beroemde bassisten Ignacio Varchausky en Juan-Pablo Navarro.  Door de jaren heen heeft hij zich aangesloten bij verschillende groepen, en zijn eigen groepen opgericht zoals, LocosLindos, Nuevo Nocturna, Walton/vanDuinen, Orquesta Típica Mala Pinta, Tigual trio, Cuarteto El Compás, André Post Ensemble en Roffa Tango Trio.