Maiko

Luk Callens

Begon als leerling te Eeklo bij William Spittael en behaalde aan het Kon.Muziekconservatorium te Gent in de klas van Paul Beelaerts o.a. het Hoger Diploma hobo, eerste prijzen Engelse Hoorn, Hobo d’amore, kamermuziek, pedagogisch getuigschrift.

Daarnaast nam hij verschillende jaren privé onderricht bij Paul Dombrecht en Derek Wickens en masterclass bij o.a. Heinz Holliger e.a..

Luk Callens in heel wat zalen in Europa zoals The Wigmore Hall te London, Bozar te Brussel, verschillende concertzalen in Spanje, Mallorca, … met concerto’s van o.a. Mozart, Bach, Vivaldi, Vaughan Williams, Albinoni, Lebrun, Bellini, Cimarosa, Haendel, Marcello, Corelli …

Daarnaast speelde hij recitals samen met o.a, Levente Kende, Sylvia Traey, Jan Gruithuyzen, Roberte Mamou, Maiko Inoué, Peter van de Velde, Leen Van der Roost, Arriaga strijkkwartet, Ensor Strijkkwartet, leden van het Spiegel Strijkkwartet,..

Hij was verbonden aan het ensemble Currende olv Eric Van Nevel en het Kathedraalkoor te Brussel en  richtte het Antwerps Mannenkoor op.

Als artistiek directeur bij de “Middagconcerten van Antwerpen vzw” in AMUZ te Antwerpen  staat in voor de planning en programmatie.

Richtte het “cultureel concepten bureau” Catalpa Productions op, een organisatie dat gespecialiseerd is in het uitwerken van concepten, evenementen en concerten voor bedrijven alsook voor privé initiatieven.

Aan de academies van Tielt en Geraardsbergen is hij verbonden als leraar hobo.