Maiko

Luk Callens

Als Leerling van Paul Beelaerts behaalde hij o.a. het Hoger Diploma hobo, eerste prijs Engelse Hoorn, Hobo d’ Amore, kamermuziek, pedagogisch getuigschrift aan het Kon.Muziekconservatorium te Gent en nam verschillende jaren onderricht bij Paul Dombrecht en Derek Wickens en volgde masterclass bij Heinz Holliger e.a.

Luk Callens was orkestmuzikant in de Vlaamse Opera en de Kon.Muntschouwburg en is heden lid van verschillende orkesten en ensembles

Als freelancemusicus speelde hij met de meeste Belgische orkesten. Regelmatig wordt hij gevraagd om muziek in te spelen voor televisie en reclamespots.

Hij trad op als solist in vele zalen zoals o.a. The Wigmore Hall London, Bozar Brussel, verschillende concertzalen in Spanje, Mallorca, met concerto’s en muziek van o.a. Mozart, Bach, Britten, Vivaldi, Vaughan Williams, Albinoni, Lebrun, Bellini, Cimarosa, Haendel, Marcello, Corelli .

Als kamermuzikant speelde hij samen met vele ensembles, pianisten, strijkkwartetten en trio’s zoals o.a. Arriaga strijkkwartet, Ensor strijkkwartet, Trio Tooten, Levente Kende, Sylvia Traey, Jan Gruythuyzen, Walter Boeykens ensemble, Trio Mistral, Maiko Inoué, Johannes Burghoff, Peter Vande Velde, Anne Cambier, Frank Agsteribbe, Pieter Janssens en gedurende vele jaren was hij mede bezieler van het hedendaagse kwartet Cheops. Bij de vzw “Middagconcerten van Antwerpen”  heden InAmuz te Antwerpen is hij artistiek directeur en staat in voor de planning en programmatie van de 32 concerten elke vrijdag middag. Daarnaast organiseert hij samen met Anne Cambier vanuit de Middagconcerten van Antwerpen vzw ook de reeks “Young Masters” InAmuz met een ontdubbeling in de Bijloke te Gent.

Als componist schreef Luk Callens voor vele musici zoals, Hrayr Karaptyan, Johannes Burghoff, Jeroen Robbrechts, Mavroudos Troullos. Zijn muziek was o.a. te horen op Klara, Eclips TV, Assisentoneel in het Oud Gerechtshof, Concertreeksen te Gouda/Nederland, Genève en Neuchätel/Zwitserland, Canada, Duitsland.

Als oprichter van Catalpa Productions, een “cultureel concepten “ bureau, oogstte hij groot succes met het produceren van de opera “ The Lighthouse “ van Sir Peter Maxwell Davies en met het uitwerken van concepten, evenementen en concerten voor bedrijven, huisconcerten en privé initiatieven.

Steeds staat het creëren van een kunstzinnig, harmonisch geheel centraal, samen met professionele artistieke medewerkers.