DSC02344

Pianorecital “Een parelsnoer van de mooiste muzieknoten.”

W.A. Mozart

Sonate kv 333 in Bes Groot

F. Schubert
Drei Klavierstücke D946 no.2 

P. I. Tchaikovsky
‘Dumka’ opus 59

F. Chopin
Waltz in e klein opus postuum

F. Chopin
Ballade no.1 in g klein opus 23 

Maiko Inoué: Piano

In de tot standkoming van de “Stichting De Goudse Kamermuziek Concerten” speelt de Blüthner piano vleugel van voorzitter Hilke Hamstra Pik een belangrijke rol.

De Blüthner piano vleugel is afkomstig uit de in 1853 opgerichte Pianofortefabrik in Saksen.
Een nog altijd wereldwijd florerend familiebedrijf.
Een “hoogtepunt” uit de geschiedenis van Blüthner is de lichte vleugel die men speciaal maakte voor een vlucht in de Zeppelin Hindenburg.
Tijdens de oversteek van de Atlantische Oceaan werd in de Zeppelin een pianoconcert gegeven en door 63 radiozenders over de hele wereld uitgezonden.

J. Brahms, C. Debussy, F. Liszt, G. Mahler, S. Rachmaninow, J. Strauß, P.I. Tschaikowsky en R. Wagner verklaarden hun onvoorwaardelijke muzikale liefde aan “De Blüthner”.
Ook het legendarische nummer van de Beatles “Let it be” en de musicals Cats en Phantom of the Opera zijn gecomponeerd en uitgevoerd op een Blüthner.

De bijna 100 jaar oude piano vleugel van Hilke is vorig jaar met respect en met behoud van het orginele Aliquot -patentsysteem gerestaureerd.

De Blüthner piano vleugel heeft een warme, romantische en zangerige klank.

Het lyrische karakter maakt deze piano vleugel uitermate geschikt voor kamermuziek.

Ongeveer 100 jaar geleden schreef Duits dirigent en één der grootste orkestleiders in die tijd, Wilhelm Furtwängler:

 “Blüthner-vleugels kunnen werkelijk zingen”.

Een beter gezelschap is er op zondag 14 april niet te vinden voor de gelouterde en gelauwerde pianiste Maiko Inoué. Zij neemt dan plaats achter de Blüthner piano vleugel en brengt u een pianorecital van F. Schubert, P.I. Tchaikovsky en F. Chopin.Hiermee rijgt zij een parelsnoer van de mooiste muzieknoten aaneen. De geliefde Blüthner vleugel zal ze laten zingen.