BannerWebsite2

Jonge talenten

Wij bieden graag een podium aan jonge talenten 

Sofiia Dorosh

Sofiia Dorosh geboren in Poltava (2008), studeerde vanaf haar vierde aan de Raisa Kirichenko School of Arts. Op 7-jarige leeftijd werd ze laureaat van (inter)nationale wedstrijden. Vanaf 8 jaar studeerde ze aan de gespecialiseerde muzikale middelbare M.V. Lysenko school in Kiev. Haar docent is de Honored Worker of Culture Abaeva Tatyana Vlodimirivna.

Zij behaalde vele laureaten en won eerste prijzen op (inter)nationale festivals en competities in
Oekraïne, Georgië, België, Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Zwitserland (2017-2022).
Als solist trad zij op bij verschillende orkesten en won daarmee verschillende Grand Prix ‘s, zoals III All Ukrainian S.S. Prokofiev Open in Kiev.

Sofiia veroverde alle harten van de aanwezigen bij het Moederdagconcert op 8 mei 2022 en het Benefietconcert op 13 mei 2022 waar ze naast haar solo optreden ook quatre-mains speelde met de jonge talentvolle Oekraïense pianiste Anastasiia Bohodista

 

Anastasiia Bohodysta

Anastasiia Bohodysta is geboren in Poltava (2002) in een familie van muzikanten. Na de Poltava Boris Hmyria muziekschool en de gespecialiseerde muzikale middelbare M.V. Lysenko school, studeert zij vanaf 2021 aan de Nationale P.I. Tsjaikovsky Muziekacademie. Haar docent is Boris Federov.
Zij behaalde vele laureaten en won prijzen op (inter)nationale festivals en competities zoals

– P. І. Tchaikovsky Competition (Grand Prix) (Trostyanets, 2019)
– ХХІІІ Chopin festival Oekraïense en Poolse muziek (Dnepr, 2019)
– “Play together East of Ukraine” voor ensembles, orkest (Mariupol, 2019)
– ХІХ Juliusz Zarembski competitie (Lomyanki-Warschau 2019)
– “KyivSmartPiano” competitie (Kiev, 2021)

Zij trad op bij publieke concerten zoals Col-legi Oficial Metges (Barcelona, 2019) en “Talented children invite” met het academisch symfonisch orkest van Poltava, (2018, 2019).

Anastasiia veroverde alle harten van de aanwezigen bij het Moederdagconcert op 8 mei 2022 en het Benefietconcert op 13 mei 2022 waar ze naast haar solo optreden ook quatre-mains speelde met de jonge talentvolle Oekraïense pianiste Sofiia Dorosh.

Denys Staroselskyi

Denys Staroselskyi is geboren in Oekraïne (2014).
Hij begon op 7 jarige leeftijd piano te leren spelen Na het uitbreken van de oorlog vertrok hij met zijn moeder de sopraan Anastasiia Staroselska naar België, aangezien het daar erg gevaarlijk was. In de eerste maanden van de oorlog werd de stad waar hij woonde voortdurend beschoten en gebombardeerd. Nadat hij Oekraïne had verlaten, bleef Denys muziek studeren. Zijn leraar Svitlana Yakymova gaf hem online lessen vanuit Oekraïne, hoewel het soms moeilijk was vanwege de slechte verbinding en beschietingen. 

Later raakte Denys geïnteresseerd in het orgel. Samen met zijn moeder woonde hij vaak de mis bij en luisterde naar de orgelmuziek. Hij was onder de indruk van dit krachtige en majestueuze instrument. Hij ontmoette de organist Peter Van de Velde en vroeg om zijn assistent te zijn tijdens de missen. Hij probeerde voor het eerst orgel te spelen en dat beviel hem erg goed. Volgend academiejaar gaat Denys zijn muziekstudie aan de Belgische School of Music voortzetten en orgel spelen.

Met zijn eerste optreden voor publiek opende Denys dapper het Moederdagconcert op 14 mei 2023 in de Agnietenkapel. Spannend, maar al gauw bespeelde hij het orgel vol overgave.