_MG_9703

Vincent Hepp

Vincent Hepp studeerde viool en altviool aan het Conservatorium van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij behaalde prijzen in wedstrijden als ‘Vieuxtemps’, ‘De Bériot’, ‘Chostakovich’ (Moskou), ‘Gdansk’ (PL).
Na jaren als altviolist van het Kryptos kwartet, wordt hij stichtend lid van het Taurus kwartet, en speelt hij regelmatig met ensembles als Ensemble Modern, Ictus, Oxalys, Het Collectief.
Hij was aanvoerder altviool van de Philharmonique de Liège en de Opera Royal de Wallonie, en is altviool eerste solist in het orkest van de Munt. Vincent geeft viool en kamermuziek aan de conservatoria van Brussel en Luik.

Geboren te Antwerpen in 1980 begint Vincent op jonge leeftijd viool te spelen in de klas van Dejan Mijajev, daarna bij Rudolf Werthen om zich vervolgens aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Véronique Bogaerts te vervolmaken. In 2004 behaalt hij er het Hoger Diploma met de grootste onderscheiding, alsook het graduaat van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Vanaf 2007 is hij als assistent viool verbonden aan hetzelfde Conservatorium, en in 2010 behaalt hij er ook een Master altviool met de grootste onderscheiding in de klas van Thérèse-Marie Gilissen. Daarnaast volgt Vincent masterclasses bij o.a. Yuzuko Horigome, Viktor Pikaizen, Albrecht Breuninger, Régis Pasquier, Bruno Pasquier, Liviu Prunaru, Xavier Gagnepain en Pierre-Henri Xuereb.
 
Van 2005 tot 2010 is hij de altviolist van het Kryptos Kwartet. Als lid van deze formatie volgde hij tot 2008 een postgraduaat aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth onder leiding van het Artemis Quartett, om vervolgens toegelaten te worden in de klas van het Alban Berg Quartett aan de Musikhochschule te Keulen.
 
Als gepassioneerd vertolker van hedendaagse muziek wint hij een studiebeurs om zich in 2011 te vervolmaken in deze materie aan het International Ensemble Modern Academy te Frankfurt.
 
Vincent Hepp liet zich opmerken in verschillende wedstrijden. Als kind won hij Eerste Prijzen in de wedstrijden « de Bériot 1993 » en « Jeunes Solistes RTBF 1992 ».Als professioneel musicus behaalde hij een 3de prijs in het Vieuxtemps-Concours 2006 en een 3de prijs ex aequo (2de prijs niet toegekend) in de 1st International Baltic Violin Competition Gdansk (PL) 2006, en de Speciale Prijzen Arnold 2006, Maurice Lefrancq en Adolphe Canler 2005, en Van Hal en Bisschop Matthyssens 2004. In 2009 verleende SABAM hem de Pelemans-prijs voor zijn inzet in de hedendaagse Belgische muziek.
Als lid van het Kryptos Kwartet behaalde Vincent een 2de prijs en de speciale Sjostakovitsj-prijs in de internationale Sjostakovitsj-wedstrijd voor kwartetten te Moskou 2008.
 
Als solist speelde Vincent o.a. met het VRO onder leiding van Pierre Bartholomée in het Concerto van Sjostakovitsj in juli 2004, met het Orchestre Charlemagne onder leiding van Bartholomeus Van de Velde, in het Concertone van Mozart met Véronique Bogaerts en in het 4ème Brandenburgs Concerto met Aldo Baerten in juli 2003, met het Ensemble Sturm&Klang onder leiding van Thomas Van Haeperen in de Synfonia Concertante van Mozart met Sarah Charlier in december 2003.
 
Als chambrist was Vincent te gast in talrijke festivals en concertreeksen in België en daarbuiten. Zo speelde hij regelmatig in het Festival van Vlaanderen, het Festival de Wallonie, het KlaraFestival, de Middagconcerten van Brussel, Antwerpen en Luik, de Festivals van Seneffe, Aulne, Menton (FR), Beloeil, Midis-Minimes.
 
Vincent werkte ook mee aan verschillende opnames. Naast concerten die opgenomen en heruitgezonden werden door Klara en Musiq3, kon men hem meermaals aan het werk zien op televisie. Zijn discographie bevat o.a. « Timeless Romantics », « A Wonderful Kind of Liebestod », « Voces Intimae » en « El Dragon y la Princesa ». Recent nam hij met het Kryptos Kwartet en Vlad Bogdanas onuitgegeven kamermuziek van Eugène Ysaye op voor Klara.