_MG_9703

Gergely Kota

Nadat Gergely Kóta zijn Master voor viool behaalt aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, perfectioneert hij zich in altviool en behaalt zijn Masterdiploma kamermuziek en pedagogie. Hij is bezeten van kamermuziek en legt er zich volledig op toe.  Bevoorrecht door de  waardevolle adviezen van het Quatuor Artémis, verblijvend in de  Chapelle Musicale Reine Elisabeth, verfijnt hij zijn spel nog meer  bij de kamermuzikanten, tijdens zijn deelname aan het Franse formatieprogramma ProQuartet.

Hij is de initiatiefnemer van het Quatuor CoryFeye dat in 2015 de integrale strijkkwartetten van Georg Von Albrecht opneemt onder het label Arte Sanitas. . Hij is stichtend lid van het trio BECEL, een ensemble dat verschillende projecten aanbiedt, variërend van de vorm van het klassieke concert tot originele spektakel-concerten, waarbij andere artistieke disciplines zoals filosofie, poëzie en zelfs  beeldende kunsten worden geïntegreerd. Hij is ook eerste altviool bij het Namur Chamber Orchestra en alt bij het Concert Olympique.

Gergely brengt met passie zijn ervaring van praktijkensemble over. Hij onderwijst kamermuziek aan de Academie van Watermael-Bosvoorde en deelt zijn enthousiasme als Konzertmeister met jonge muzikanten van het Orchestre Symphonique des jeunes de Bruxelles