DSC02770

Johannes Burghoff

Kamermuziek is zijn grote passie. Naast de organisatie van zijn eigen internationaal muziekfestival in Geldenaken, samen met de pianiste Maiko Inoué, reist hij sinds 2002 alleen of met Trio Mistral de wereld af. 
Hij is te horen met gerenommeerde musici op bekende podia tijdens festivals en concertreeksen onder meer in New York, New Orleans, Zürich, Seoul, Sint- Petersburg, Osaka, Chicago, Parijs, en Caïro.

Sinds 2015 is hij cellist van het Prosperus4 strijkkwartet. Johannes is cellist van het ensemble Linea te Straatsburg en het orkest Le Concert Olympique te Antwerpen.
Ondertussen heeft hij een tiental cd’s opgenomen met onder andere werk van Beethoven, Dvorak, Bruch, Shostakovitch en Rachmaninov.

De Belgische cellist Johannes Burghoff komt uit een muzikale familie. Hij studeert aan de conservatoria van Luik en Straatsburg bij Marise Douin en Marc Coppey.
Hij volgt masterclasses van Janos Starker, Anssi Karttunen, Roland Pidoux, Jean Deplace en Marin Cazacu. In 2004 behaalt hij, briljant, zijn diploma’s voor cello en kamermuziek.  

Zijn spel is kleurrijk met extreem subtiele klanknuances.

Hij bespeelt een bijzondere cello van de bekende vioolbouwer Januarius Gagliano uit 1733.