DSC02770

Johannes Burghoff

De Belgische cellist Johannes Burghoff komt uit een muzikale familie. Hij studeerde aan de conservatoria van Luik en Straatsburg bij Marise Douin en Marc Coppey.
In 2004 behaalt hij, briljant, zijn diploma’s voor cello en kamermuziek.  

Johannes Burghoff is regelmatig gast bij de Goudse Kamermuziek Concerten. Door de intensiteit van zijn cellospel en de subtiele klankkleuren, ontstaan uit zijn studiejaren met grote meesters, zoals Jonas Starker, Anssi Karttunen, Roland Pidoux, Jean Deplace, Marin Cazacu en Marc Coppy is hij altijd herkenbaar. Zij maken hem tot een van de meest gevraagde cellisten voor kamermuziek van vandaag. Johannes is dan ook te horen in meerdere ensembles wereldwijd.

Hij treedt op met gerenommeerde musici op bekende podia en festivals onder meer in Lincoln Center New York, New Orleans, Tonhalle van Zürich, Art-Center van Seoul, Sint Petersburg, Osaka, Chicago, Parijs en Caïro. Tussen zijn vele buitenlandse concertreizen door heeft hij tientallen cd’s opgenomen met onder andere werk van Beethoven, Dvorak, Bruch, Shostakovitch en Rachmaninov.

Jaarlijks is hij gevraagd om muziekinitiaties, masterclasses en concerten te geven in de Verenigde Staten.

Hij is cellist bij het Prosperus4 strijkkwartet,  het ensemble Linea te Straatsburg en het orkest Le Concert Olympique te Antwerpen.

Kamermuziek is zijn grote passie. Naast de organisatie van zijn eigen jaarlijkse Internationaal Muziekfestival in Geldenaken, samen met de pianiste Maiko Inoué, reist hij met het door hun beide mede opgerichte Trio Mistral de wereld af. 

Zijn spel is kleurrijk met extreem subtiele klanknuances.

Hij bespeelt een bijzondere cello van de bekende vioolbouwer Januarius Gagliano uit 1733.