_MG_9703

Trio Bècél

Bècél is de fonetische transcriptie van “praten/vertellen” in de Hongaarse taal, maar het is ook de naam van een Europees klassieke muziektrio
dat werd opgericht in Brussel in 2017 door Martina, Léonore en Gergely.
De drie kamermuzikanten ontmoetten elkaar na hun studie in België naar aanleiding van de sonate van Debussy voor deze bezetting.
Gegrepen door de klankwereld van dit meesterwerk besloten zij hun repertoire te verdiepen en ruimte te creëren om hun gezamenlijke passies samen te voegen: muziek en filosofie.
“Ideeën spelen en muziek vertellen” is de rode draad in de thematische programma’s van trio Bècél.

Léonore Frommlet (Fluit)

Gecharmeerd door haar 5-jarige studie in de klas van Toon Fret (fluitist en kamermusicus) aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, behaalde Léonore haar Masterdiploma dwarsfluit in 2014 en wordt medeoprichter van verschillende kamermuziekensembles. Met veel overtuiging realiseert zij samen met Rémy Dechambre (piano) een instrumentaal programma als duo Ex Machina. In de overtuiging dat muziek en filosofie een onlosmakelijke eenheid vormen, vermengt het Trio Bècél werken van XIXde en XXste eeuwse componisten die eveneens een filosofisch engagement hebben, een studierichting die Léonore sinds 2017 aan de Vrije Universiteit Brussel volgt.

Een andere groep waarvan ze deel uitmaakt is het Duo Idylle, samen met Camille Donnat-Bart (fagot), die met een smaakvol en fris programma voor blaasinstrumenten, de klassieke muziek dichterbij de mensen van vandaag willen brengen. Ze doet hetzelfde in haar lespraktijk om de jongeren in te wijden en enthousiast te maken voor de klassieke muziek via Orchestres à l’Ecole et Demos.

Gergely Kota (Altviool)

Altviolist en violist Gergely Kóta studeerde in zijn jeugd in zijn geboorteland Hongarije. Toen hij besloot te gaan voor een carrière in de muziek, ging Gergely studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Kati Sebestyén, waar hij zijn Masters behaalde als violist en in de kamermuziek. Hij heeft ook de pedagogische opleiding met succes afgerond. 
Als kamermuziekfanaat speelt hij in verschillende formaties. Hij is altvioolsolo van het Namur Chambre Orchestra, lid van “Le Concert Olympique”, Trio Bècél en van het Belgische strijkkwartet  “Quatuor CoryFeye”. Dit kwartet was artist in residence in de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth onder begeleiding van het Artemis Quartet. Bovendien hebben zij ook deelgenomen aan het professionele trainingsprogramma “ProQuartet” in Frankrijk.
Zij traden op in diverse belangrijke concertzalen en tijdens festivals in België, in concertuitzendingen op de Belgische klassieke muziekstations “Musiq3” en “Klara”, en zij worden regelmatig gevraagd voor festivals in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Hongarije. Hij heeft ook deelgenomen aan de opnames van het complete oeuvre voor strijkkwartet van Georg Von Albrecht voor de het Duitse label Arte Sanitas.
Als gepassioneerd pedagoog houdt Gergely ervan om zijn kennis over te dragen aan jonge muzikanten, zoals als concertmeester en coach van “OSJB” (Brussels Youth Symphony Orchestra) en ook als leraar in Kamermuziek op de Watermael-Boitsfort Muziekschool in Brussel.

Martina Antognozzi (Harp)

Martina begint haar harpstudie op 8-jarige leeftijd bij Prof. Valeria Sorrentino en vervolgens bij Prof. Isabella Mori aan het “Conservatoire de musique O.Respighi de Latina” waar ze haar diploma behaalt met het maximum van de punten. Na haar studie in Italië wordt ze aangenomen in de harpklas van Prof. Bouskova Jana aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze haar Bachelor en Master cum laude afrondt.
In juli 2017 krijgt ze ook haar pedagogisch diploma aan het “Conservatoire Royal de Bruxelles”.
Ze volgde cursussen bij beroemde harpisten, zoals Ursula Holliger, Fabrice Pierre en Germaine Lorenzini.
Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen: “HarpAcademy” in Sandsted (Duitsland), “Versilia – Daniele Ridolfi” en “Rassegna Musicale: Giovani Arpisti” in Rome.
Zij verleent haar medewerking aan talrijke orkesten, onder andere in Italië, Noorwegen en Duitsland. Als solist heeft ze onlangs opgetreden met de “Mitteldeutsche Kammerphilharmonie” in Duitsland.