_MG_9703

Duo Vo'Cello

Zangeres Soumaya Hallak en celliste Suzanne Vermeyen brengen op intieme wijze het lyrische repertoire tot leven. De cello, wiens klank het dichtst aanleunt bij die van de menselijke stem, neemt de rol als harmonische maar toch ook zangerige tegenpartij op zich en de twee stemmen vermengen zich met elkaar als een evenwaardig duo.
De twee artiesten, de ene gediplomeerd aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel en de ander, aan de conservatoria van Brussel, Lausanne en Antwerpen.

Soumaya Hallak

De Zwitsers-Syrische sopraan Soumaya Hallak vatte haar muziekstudies aan het conservatorium van haar geboortestad Genève, aan. Daarna studeerde ze in Venetië, aan de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel en vervolgens aan de Operastudio van Kopenhagen, waar ze werkte met onder andere José Van Dam, Helmut Deutch en Udo Reinemann.

Ze vertolkte verscheidene operarollen in de operahuizen van Zürich en Kopenhagen.
Ook zingt ze regelmatig recitals met pianist Ouri Bronchti, David Levy of Emmanuelle Turbelin.

Ze richtte het duo Vo’Cello op met celliste Suzanne Vermeyen en ook Lux Vocis met de mezzo sopraan Anne-Fleur Inizan.

Ze nam deel aan talrijke opera- en ook theaterproducties.
Recente projecten: een voorstelling over de val van Aleppo van Myriam Demierre in Zwitserland, de creatie van Jean-Paul Dessy’s “Ave Eva Salva” in Brussel en binnenkort op cd, en met het duo Vo’Cello, een hedendaagse creatie rond vluchtelingen.

Vorig jaar beïndigde Soumaya een solistenmaster met grote onderscheiding aan de conservatoria van Genève en Lausanne in de klas van Nathalie Stutzmann en Jeanne Michèle Charbonnet.

Naast haar activiteiten als zangeres richtte ze het project 1,2,3, HOPE, LOVE, LIFE for PEACE, voor Syrische kinderen en slachtoffers van de oorlog, op.
Ze werd benoemd tot “Vrouw van de Vrede 2018” aan de Belgische Senaat.

Suzanne Vermeyen

Suzanne Vermeyen (Brasschaat, Belgie), celliste, volgde haar muziekstudies aan de conservatoria van Brussel, Lausanne en Antwerpen. Ze studeerde in de klassen van Marcio Carneiro, Justus Grimm en Jeroen Reuling en volgde masterclasses bij oa L. Claret, D. Cohen, R. Dieltiens, E. Dindo, S. Firlej, F. Guye, G. Hoffman, M. Perenyi, V. Erben. Suzanne is de celliste van BL!NDMAN [strings] .

Gesteund door ProQuartet en laureaat van de Vocatio beurs, nam het kwartet een vliegende start dankzij de overdracht van de kennis en de ervaring van het Alban Berg, Talich en Artemis Kwartet.

Suzanne maakt deel uit van verschillende kamermuziekformaties. Naast het kwartet vormt ze ook het duo Vo’Cello, speelt in trio en is lid van het Bryggen Bruges Strings.

Ook speelt ze in duo met Abdel Rahman El Bacha en met de pianiste Lokke Van der Ven waarmee ze enkele bijzondere recitalprogramma’s uitvoerde.
Ze speelt regelmatig in het symfonische Orkest van de Munt en andere orkesten van binnen- en buitenland.

In de lente van 2023 kwam de cd «Icons » uit bij Warner Classics waar ze, naast het Triple Quartet van Steve Reich ook zijn Cello Counterpoint vertolkt.
De cello die zij bespeelt is een Didier Nicolas ca 1830.