_MG_9703

Floor Le Coultre

floor-1

Benoemd tot Jong Muziektalent Nederland in 2011, heeft Floor Le Coultre zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus.  Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante. Ze vervolgde haar studie bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar Masters af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze vervolgde haar post-graduate studie in Italië (Fiesole, Bergamo en Portogruaro) voor 3 jaar dankzij het Cultuurfonds.

Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Zuid-Korea, Europa, Zuid-Amerika en de USA.
Als violiste en altvioliste heeft Floor een vast duo met gitarist Martin van Hees. Tevens treedt zij regelmatig op met het Hermitage Kwartet, vormt ze een vast duo met pianist Maarten den Hengst en is ze duo partner met violist Tim Brackman op de viool en altviool. Tevens maakt zij deel uit van het Amsterdam Chamber Ensemble en het Arethusa strijkkwartet.
Floor is een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles zoals Ludwig en New European Ensemble en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Aurora Festival (voormalig) Peter de Grote Festival, Festival Classic Con Brio, Easter Chamber Jam festival, Ulverston festival, KMFE, Cividale festival.

Als solist trad ze op met verschillende orkesten, waaronder het HJSO, Klassiek Collectief, Symfonie Orkest Eindhoven, Mira Orkest, FJO, Atheneum Kamerorkest, Jonge Eems-Dollard Philharmonie, Symfonie orkest Con Brio, Britten orkest.
Floor heeft verschillende succesvolle cd’s opgenomen. Februari 2020 kwam de cd ‘Cuckoo’ uit samen met gitarist Martin van Hees. Deze cd bevat arrangementen van volksliederen uit Europa.

Daarnaast heeft ze bijgedragen aan de cd ‘le nouveau salon’ met fluitiste Sarah Oakrat waarin Floor te horen is in een nieuwe versie van de fluitsonate van Prokofiev bij etcetera label. Met ensemble Ludwig en Barbara Hannigan maakte Floor de cd ‘Dance with me’ op Alpha classics. Tevens met Ludwig heeft ze de kamermuziek versie van Brandenburgse 5 opgenomen met Daria van den Bercken achter de vleugel. Met haar Arethusa kwartet komt binnenkort een cd uit met Brahms kwintet in samenwerking met Mikhail Zemtsov op altviool.

Als docent is Floor verbonden aan de Davidsbündler Academie in Den Haag. Daarnaast gaf ze masterclasses in Cividale, Italië, op het Aurora festival en tijdens de Stift Musical Encounters.
Floor bespeelt een Gand/Lupot viool uit 1813 en een Tubbs strijkstok uit c.a. 1890. 

Haar altviool is gemaakt in 2014 door Matthieu Legros. De aanschaf hiervan is mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Eigen Muziekinstrument’.

www.floorlecoultre.nl