_MG_9703

Guillaume Vincent

Guillaume Vincent werd geboren in 1991 in Annecy. Hij begon met piano toen hij zeven jaar was en op 13-jarige leeftijd trok hij naar het CNSMD van Paris, waar hij studeerde bij Jacques Rouvier, Prisca Benoit, Jean-François Heisser en Marie-Josèphe Jude. Op zijn achtiende behaalde hij een masterdiploma in piano en een jaar later de derde cyclus van het ‘Diplôme d’artiste interprète’. Hij was laureaat van de Prix Drouet-Bourgeois in 2006 en werd bekroond met de Eerste Prijs bij de wedstrijd in Leipzig ‘Young Concerts Artists’ in 2008.
In 2009 won hij de Prix de l’Académie Ravel en de Prix Mélomanes Côte Sud in Saint-Jean-de-Luz. Tevens werd hem de 3e Grote Prijs bij de wedstrijd Long-Thibaud toegekend, alsook de Prijs van de SACEM, de Prix de la Fondation Lacroix en de Prix van het ONF.

In 2010 behaalde hij de 1e Prijs ‘Jeunes’ van het Concours Adilia Alieva en de 1e Prijs ‘Professionnels’ in 2016. ‘Révélation classique de l’ADAMI’ in 2010, Prix Jeunes Talents in 2011, Prijs van de Safran Foundation for Music in 2012, in 2013 laureaat van de Fondation d’entreprise Banque Populaire.
En in 2014 werd hij uitgeroepen tot ‘Révélation Soliste Instrumental’ op de Victoires de la Musique Classique. Als solist stond hij op de meest prestigieuze podia en hij breidt bovendien de samenwerkingen uit met tal van orkesten in Frankrijk en daarbuiten. Zo heeft hij kunnen samenwerken met dirigenten als Marc Minkowski, Tugan Sokhiev, Seikyo Kim, Fayçal Karoui, Olari Elts, Joshua Dos Santos, Joshua Weilerstein, Mihhail Gerts en
Pejman Memarzadeh.

Op kamermuziekgebied heeft hij reeds het podium gedeeld met o.m. Augustin Dumay, Renaud Capuçon, Lise Berthaud, Edgar Moreau, Jean-François Heisser, David Kadouch, Adam Laloum, Jonas Vitaud, Virgil Boutellis-Taft, alsook het Ensemble Initium en met het Quatuor Hermès, Quatuor Arod, Quatuor Ardeo, Quatuor Zaïde, Quatuor Varèse en het Aedes-koor.
Hij wordt tevens geregeld gevraagd op tal van festivals in Frankrijk.
Zijn eerste album, gewijd aan de Preludes van Rachmaninov is in 2012 verschenen bij Naïve. De eerste cd Warner Classics, met Camille en Julie Berthollet, is uitgeroepen tot Disque d’or 2015, een tweede met dezelfde artiesten is verschenen in 2016, alsook een cd met violist Virgil Boutellis-Taft, ‘Entre Orient et Occident’, bij het label Evidence Classics.

Sinds september 2018 is Guillaume Vincent artiest in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Louis Lortie en Avedis Kouyoumdjian.