_MG_9703

Herlinde Verjans

Herlinde Verjans kreeg haar eerste vioollessen van Marleen Dupont toen ze vijf jaar oud was. Later volgde ze les aan de muziekacademies van Tienen en Bornem. Ze rondde de muziekschool af met grootste onderscheiding en trok naar Tilburg, waar ze op het Fontys Conservatorium les kreeg van Jenny Spanoghe.

Twee jaar later koos Linde voor het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen om haar studies te vervolgen. Ze kreeg er les van Tatiana Samouil, Jolente De Maeyer en Katelijn Vinkeroye.

Na het succesvol beëindigen van haar masterstudies studeerde ze aansluitend een jaar bij Gordan Nikolic in Rotterdam.

Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland bij o.m. Liviu Prunaru, Donald Weilerstein, Tanja Becker-Bender, Barnabás Kelemen en Julia Fischer.

In 2010 won Linde een eerste prijs in de nationale Dexia Classics wedstrijd.

Vanaf 2014 werd ze ieder jaar geselecteerd voor het EUYO (European Union Youth Orchestra), waarmee ze tournees deed o.l.v. Vasily Petrenko, Vladimir Ashkenazy, Xian Zhang, Gianadrea Noseda en Bernard Haitink. In 2016 ontving ze van dit orkest de Lionel Bryer Memorial Fund Award.

In 2017 ging ze op tournee met het GMJO (Gustav Mahler Jugendorchester) o.l.v. Lorenzo Viotti en Ingo Metzmacher.

Linde liep stage bij het orkest van Opera/Ballet Vlaanderen en het Antwerp Symphony Orchestra en werd in 2016 geselecteerd voor de academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In het voorjaar van 2017 won ze een academieplek bij de Komische Oper in Berlijn.

Zowel bij het Antwerp Symphony Orchestra als bij het Rotterdams Philharmonisch is ze vaste vervanger.

Linde was enkele jaren lid van het Brant Quartet, een jong strijkkwartet dat gecoacht werd door leden van het Quatuor Danel. Met het Jerevan Trio nam ze deel aan het Prinses Christina Concours en speelde vervolgens concerten in o.a. Athene en Thessaloniki. In 2014 ontving ze met het Bartolotti Trio de Toonzaal Talent Prijs in Den Bosch.

Linde is sinds 2015 violiste in het tango-ensemble Triunfal Quintet.

Linde speelt op een Olry uit 1836, een instrument dat ze heeft kunnen aankopen met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.