_MG_9703

Koen Vereertbrugghen

Koen Vereertbrugghen studeerde piano en zang aan het Lemmensinstituut te Leuven (B) en vervolgde zijn zangopleiding aan het conservatorium te Antwerpen (B) en van Maastricht (NL).

Hij vertolkte verschillende operarollen waaronder Bastien (Bastien und Bastienne, W.A.Mozart) en Fracasso (La finta semplice, W.A.Mozart).

In Aberdeen (Schotland, UK) zong hij de rol van Tamino (Die Zauberflöte, W.A.Mozart) en die van Fenton (Falstaff, G.Verdi) in producties van Opera Garden.

In de Belgische première van K.Weills “Der Silbersee” speelde hij de rol van Lotterieagent.

Koen was ook te zien in “Villa Vivaldi” (Medoro), een coproductie van Muziektheater Transparant en de Vlaamse Opera. In 2012 nam hij de rol van Mengone voor z’n rekening in 2 verschillende producties van Haydns komische opera “Lo Speziale”; in Duitsland (Kabinettoper) en in Mechelen (Mechels Kamerorkest). Eveneens in Duitsland zong hij de rol van Hans in de wereldcreatie van de hedendaagse opera “Eine kluge Else” van de jonge Duitse componist Sven Daigger.

Voorts werkte Koen nog samen met het Orchestre National de Lorraine (o.l.v. Jaques Mercier) en de Bachacademie Stuttgart (o.l.v. HelmuthRilling).

Hij was ook te zien op het Fryske Festival in Leeuwarden (NL), de Eglise Madeleine in Parijs (F) en het Carl Maria von Weberfestival in Eutin (D).

Tot zijn operetterepertoire behoren o.m. “Boccaccio” (Fr.von Suppé, Leonetto), “Gallantry” (D.Moore, Donald), “Der Bettelstudent” (C.Millöcker, Symon/Jan), “Die Fledermaus” (J.Strauss, Alfred/Eisenstein),“Im weißen Rössl” (R.Benatzky) en “Der Vogelhändler” (C.Zeller, Graf Stanislaus), “Der Graf von Luxemburg” (F.Léhar, Brissard), “Clivia” (N.Dostal, Juan).

Als oratoriumzanger was Koen al te horen in de tenorsolo’s van L’oratorio de Noël (C.Saint-Saëns), Rejoice in the Lamb (B.Britten), The Messiah (G.F.Händel), het Magnificat , Kantate BWV131 “Aus der Tiefen…”, de Hohe Messe, de Johannes-Passion en de Matthäus-Passion (J.S.Bach), Le Roi David (A.Honegger) en verschillende missen van W.A.Mozart (Requiem, Krönungsmesse, Spauermesse, Missa in c …), Messa da Gloria (G.Puccini), Les sept paroles du Christ en Croix (C.Franck), Lobgesang (F.Mendelssohn), La petite messe solennelle (G.Rossini), Requiem (C.Saint-Saëns).

Het Kunstlied ligt Koen na aan het hart; naast de beroemde Duitse liedcycli behoren ook Franse, Amerikaanse, Engelse en Italiaanse liederen tot zijn repertoire.