_MG_9703

Léonore Frommlet

Léonore Frommlet ontdekt haar liefde voor kamermuziek tijdens haar studies bij de fluitist van Oxalys, Toon Fret. Nadat ze haar Master, specialisatie dwarsfluit, met Grote Onderscheiding heeft behaald, alsook haar Master pedagogie aan het Concervatoire Royal de Liège, gaat ze over tot het medeoprichter van ensembles en dit laat haar niet meer los.

Het duo Ex Machina (piano en fluit) maakt een programma rond het thema van het instrumentale lied en speelt originele composities van de pianist van het duo, Rémy Dechambre.  Zij richt ook het Duo Idylle op met  fagotspeelster Camille Donnat Bart, beiden betrokken bij het promoten van het repertorium, gewijd aan de formatie van fluit en fagot en creatieve muziek. Overtuigd dat muziek en filosofie een onscheidbaar koppel zijn, wordt het uitgevoerd in de projecten van het trio BECEL die de twee disciplines graag combineren; filosofie  dat ze anderzijds studeert aan de Université Libre de Bruxelles.

Léonore neemt in 2015 de composities van Michel Massot op met Les Surprises du Chef, in een album dat geïmproviseerde Afrikaanse polyritmiek combineert met de geluiden van alternatieve jazz. Ze is via haar onderwijs met evenveel ijver betrokken in het overbrengen van de fluit in de Belgische academies.