_MG_9703

Lieve de Sadeleer

Lieve De Sadeleer behaalde haar bachelor blokfluit aan LUCA School of Arts Campus Lemmens in Leuven, waar ze les volgde bij Bart Coen en Bart Spanhove. Daarna bracht haar pad haar in Brussel waar ze de master blokfluit bij Bart Coen, bachelor live electronics bij Benjamin Van Esser en de educatieve master voltooide aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Als kunstenaar maakt Lieve geregeld deel uit van interdisciplinaire projecten en houdt ze ervan om mee te co-creëren in nieuwe projecten, over de grenzen van muziek of genres heen. Lieve nam deel aan theater- en dansproducties met zowel gevestigde artiesten als jonge talenten. Ze trad op in ‘Somnia’, een productie van P.A.R.T.S., Anne Teresa De Keersmaeker en Jolente De Keersmaeker. Ze werd geselecteerd om deel te nemen aan de Sampo Artist Residency 2022 en resideert momenteel in GC De Zeyp als onderdeel van het Circuit traject van N22 en in GC De Nekkersdal.
Als solo artieste treedt ze regelmatig op met programma’s rond blokfluit, live electronics of een combinatie van beide waarbij ze zich richt op het experimenteren met geluid. Ze richtte mee het blokfluitensemble Delle Donne Consort op waarin ze oude muziek combineert met live electronics. In haar new age trio INNSÆI mixt ze live electronics met blokfluit, contrabas en jazzang en verbindt zo verschillende stijlen met elkaar. In de concertreeks van Amuz voor jonge Belgische artiesten nam Lieve samen met Giulio Quirici een programma op met zowel oude muziek als eigen werk voor blokfluit en live electronics. Ze werkt samen met artiesten als Sofie Vanden Eynde, Duo Aznèm, Kapellmeister en anderen.

Lieve volgde verschillende masterclasses voor blokfluit en ensemble bij muzikanten als Tomma Wessel, Fumiharu Yoshimine, Peter Van Heygen, Marco Magalhães en Tom Beets. Live electronics masterclasses volgde ze onder andere bij Marko Ciciliani, Benjamin Van Esser, Roel Das, Kasia Glowicka en Peter Swinnen.