_MG_9703

Merel Vercammen

Merel Vercammen(1988) is klassiek violist en improvisator. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, en was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Zij trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

Merel kreeg haar eerste vioollessen toen ze vijf jaar was en studeerde vanaf haar vijftiende aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen. Aan het Royal College of Music behaalde ze zowel haar Bachelor of Music als Master of Performance diploma bij Jan Repko. Daarna volgde ze lessen bij Ilya Grubert aan de Fondazione Musicale Santa Cecilia in Portogruaro, Italië. Verder volgde ze masterclasses bij Josef Rissin, Lewis Kaplan, Daniel Hope, Alina Ibragimova en Zakhar Bron.

Merel is oprichter en artiestiek leider van het SNAAR Festival waar muziek en wetenschap op allerlei manieren samenkomen. In 2022 vond de eerste editie van het festival plaats in TivoliVredenburg te Utrecht. Met dit wapenfeit schaarde zij zich onder de fd. Talenten,  de “50 JONGE BELOFTEN VAN 2023”, geselecteerd door het Financieel Dagblad. De tweede editie van het festival is op 15 juni 2024

www.merelvercammen.com