_MG_9703

Piano Trio Maskerade

De belgische Aude Van De Keere (piano), Nederlandse Leon Blekh (viool) en Poolse Krzysztof Michalski (cello) ontmoetten elkaar tijdens hun opleidingen. Zij vonden elkaar in de kamermuziek die naast de soloconcerten heel belangrijk voor hen is.

Met onuitputtelijke energie doorgronden zij samen hun repertoire, dat zij vertolken met een heel eigen vrije en intense expressiviteit.

Krzysztof Michalski

Krzysztof Michalski werd geboren in 2003 in Tarnobrzeg, Zuid-Polen. Daar begon hij zijn muzikale opleiding, die later plaatsvond in Państwowa Szkoła Muzyczna II st. im Władysława Żeleńskiego in Krakau. Op 10-jarige leeftijd begon hij te werken onder artistieke zorg van een uitstekende celloleraar, maestro Henryk Zarzycki, die hem een studiebeurs gaf aan de EAFIT Universiteit in Medellin, Colombia, waardoor hij daar tijdens de vakantie van 2015 en 2016 kon studeren. Van 2019 tot 2021studeerde Krzysztof aan de internationale Musica Mundi School in Waterloo, België (leert bij Claire Oppert, Aleksandr Khramouchin, Vladimir Perlin en Jérôme Pernoo) waar hij is afgestudeerd met de hoogste onderscheiding ‘Summa Cum Laude’. Momenteel vervolgt hij zijn opleiding aan de Conservatorie National Supérieur de Musique et de Danse de Paris in de klas van Jérôme Pernoo. In de afgelopen 3 jaar won hij verschillende internationale en nationale concoursen in Europa en de VS, waarvan de belangrijkste de 1e prijs waren op de Johansen International Competition for Young String Players in Washington D.C., VS, 2018 en de 3e prijs op het Brussels Celloconcours in Brussel, België, 2020. Hij trad op als solist met symfonie- en kamerorkesten in Polen, Duitsland en Colombia, onder andere met het National Polish Radio Symphony Orchestra in Katowice, het Orkest van de Technische Universiteit in Dresden, de Tolima-afdeling Symfonieorkest in Ibagué (Colombia), het Symfonieorkest van de Muziekacademie in Krakau en meer. Verder gaf hij verschillende recitals in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, waarvan de meeste in Polen, België, Duitsland, Slowakije, Israël, de VS en Colombia. In de jaren 2015-2017 was hij celloleider van het Lusławicka Orkiestra Talentów gevestigd in het European Centre of Music van Krzysztof Penderecki en sindsdien wordt hij regelmatig uitgenodigd om daar voor verschillende gelegenheden op te treden. Vier keer (2017-2020) nam hij deel aan het Morningside Music Bridge-programma georganiseerd door de Calgary Philharmonic (Boston, MA, VS en Warschau, Polen).
Hij speelt op twee hedendaagse kopieën van M. Gofriller cello’s gemaakt door Wojciech Topa en Jan Pawlikowski.

 

Leon Blekh

Leon Blekh is geboren in Antwerpen op 12/12/99 en studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en volgt les bij zijn vader, voormalig student van David Oistrakh en Dorothy DeLay.

Hij heeft veel prijzen gewonnen op verschillende concoursen zoals het Prinses Christina Concours (2de prijs), het Iordens Concours (1ste prijs), het Brueghel Concours (1ste prijs), de Soloist-Competition of Antwerp (1ste prijs), Belfius National Competition (1ste prijs)…

Hij heeft o.a. opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, Dr. Anton Philipszaal in Den Haag, La Monnaie in Brussel, Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, Rustaveli Theatre in Tbilisi, Kölner Philharmonie, Tivoli Vredenburg in Utrecht…

Bovendien heeft hij deelgenomen aan verschillende festivals zoals het Amsterdams Grachtenfestival, Delft Chamber Music Festival, Puigcerda Festival, Chamber Music Festival of Antwerp, Arte Amanti Festival 2018, Menuhin Festival (Gstaad Academy), Verbier Festival…

Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij wereldbekende musici zoals Shlomo Mintz, Augustin Dumay, Sungsic Yang, Hagai Shaham, Felix Ayo, Barnabas Kelemen, Pavel Vernikov, Andrey Baranov, Gidon Kremer, Mihaela Martin…

In 2020 werd hij 3de prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back.

Vanaf 2019-2020 is Leon Artist in Residence in de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar hij studeert bij Augustin Dumay.

Aude Van De Keere

Aude Van De Keere (2003) startte haar vioolopleiding toen ze vijf was en kreeg op achtjarige leeftijd haar eerste lessen piano. In 2014, nam ze voor het eerst deel aan wedstrijden en behaalde al snel eerste prijzen voor beide instrumenten.

Toen ze elf was, werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de internationale kamermuziekcursus en festival “Musica Mundi”, waaraan ze elk jaar deelnam van 2015 tot 2020. In 2015 werd Aude leerlinge van Hagit Hassid-Kerbel voor piano en Leonid Kerbel voor viool. Om haar secundaire studies en muzikale ambities te combineren, ontving ze het AGODI topkunsten-statuut.

In 2018 slaagde Aude voor de toelatingsproeven aan de Musica Mundi International School for Young Talents, waar ze haar secundaire studies combineerde met een professionele muziekopleiding in de klas van Jacques Rouvier en Hagit Hassid- Kerbel voor piano en de klas van Leonid Kerbel voor viool.

In juni 2021, op 18-jarige leeftijd, studeerde Aude Summa cum Laude af aan de Musica Mundi School. Ze studeert verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor piano in de klas van de toppianiste Polina Leschenko. Haar vioolopleiding zet ze voort bij topviolist Aylen Pritchin.

Aude heeft ook een half jaar onder leiding van Sergio Tiempo gestudeerd. Daarnaast nam ze deel aan talrijke masterclasses bij andere artiesten zoals Menahem Pressler, Natalia Trull, Itamar Golan, Vitaly Samoshko, Shai Wosner, Gabriela Montero, Nicholas

Angelich, Mariangela Vacatello, Jura Margulis, Mateusz Borowiak, Eliane Rodrigues, Liebrecht Vanbeckevoort, Hannes Minnaar, Alexandra Soumn, Ivry Gitlis, Vladimir Perlin, Jussi Siirala, Catherine Michel, Jerome Pernoo, Mikhail Zemtsov, Chang-Xin Guan en veel anderen.

Aude neemt deel aan nationale en internationale wedstrijden. In 2019, won ze de derde prijs in de internationale pianowedstrijd “Merci Maestro” als jongste deelnemer van haar categorie. Ze werd ook benoemd tot Jong Ambassadeur van het Belgisch Nationaal Orkest.

Aude is heel actief zowel als soliste als kamermuzikante en treedt op met verschillende kamermuziekensembles. Ze wordt regelmatig uitgenodigd op festivals zoals Belgium Cello Festival, Arte Amanti Kamermuziekfestival, Pianoparels Festival, etc. Daarnaast vormt Aude samen met violist Leon Blekh & cellist Krzysztof Michalski “Trio Maskerade”.

Aude treedt op in binnen en buitenland met concerten die uitgezonden werden op tv en radio. Naast publieke optredens wordt ze ook regelmatig gevraagd voor privé evenementen en opnames. Haar interpretatie van de derde sonate van Chopin werd meermaals uitgezonden op Stingray Classica.

In 2022 werkte Aude samen met de beroemde componiste Jacqueline Fontyn en vertolkte één van haar pronkwerken “Le Gong” op haar prijsuitreiking.
In 2023 vertolkt Aude samen met de gerenommeerde violist Gilles Apap het dubbelconcerto van Mendelssohn voor viool, piano & orkest in het internationaal kunstcentrum De Singel.