_MG_9703

Thomas Boodts

 “…die kombination aus atemberaubender Fingerfertigkeit und Tiefster Empfindung.” Freier Schweizer Zeitung

Thomas begon zijn muzikale studies op 5 jarige leeftijd met viool, na lessen bij zijn vader studeerde hij aan het Conservatorium te Antwerpen. Daarnaast volgde hij lessen aan de Imola Piano Academy te Italië en de Jiri Hlinka Piano Academy in Noorwegen bij Christian Ihle Hadland en Leif Ove Andsnes.

Thomas specialiseert zich in het bespelen van historische instrumenten, met de focus op het vroeg romantisch repertoire. Zo is Thomas verbonden aan het museum Vleeshuis Klank van de Stad te Antwerpen als ambassadeur/promotor binnen de klavierinstrumenten. Zijn eigen collectie omvat een Pleyel vleugelpianoforte uit 1846, Girikowsky Weense pianoforte uit 1826, Erard vleugelpiano uit 1850, een kopie naar Silbermann 1747,… en hij verzorgde meerdere expertises en samenwerkingen rond restauraties en opnames voor verschillende musea en collecties in binnen – en buitenland.

Thomas volgde lessen en/of masterclasses op zowel hedendaagse als historische instrumenten bij o.a. Jacques De Tiège, Piet Kuijken, Claire Chevallier, Mai Shigeoka, Bart van Oort, Vitaly Samoshko, Eliane Rodrigues, Anton Kuerti, Eero Heinonen, Piero Rattalino, Polina Leschenko, Daniel Blumenthal, Christian Ihle Hadland, Leif Ove Andsnes.

Thomas is een veelgevraagd zangbegeleider voor wedstrijden en audities. Hij verzorgde workshops in de serie Udo Reinemann lied masterclasses te Brussel in De Munt/La Monnaie wat zorgde voor samenwerkingen met gerenommeerde docenten/solisten als Maciej Pikulski, Christine Schäfer, Barbara Bonney, Christianne Stotijn, Malcolm Martineau, Roger Vignoles, Christoph Prégardien, Kristiane Karg en anderen.

Naast solo loopt de voorstelling ‘Sand & Chopin, une invitation, un faire-part’ met actrice Antje De Boeck en het kamermuziekprogramma ‘Pour Ysaÿe’ met violiste Ann Cnop. Samen met gitariste Emma Wills vormt hij Duo Marotel, met de focus op vroeg-romantisch repertoire op historische instrumenten. Duo Marotel maakt deel uit van de reeks Next Generation te BOZAR in 2024.