_MG_9703

Veerle Houbraken

Geboren in een muzikaal gezin is Veerle Houbraken op jonge leeftijd gefascineerd door de viool. Al vroeg komt ze terecht in de klas van Mw Rijmenants,
bij wie ze een tiental jaar studeert. Ze sluit haar studiejaren in de muziekschool af met grootste onderscheiding en wordt in die periode finaliste van verschillende wedstrijden.

Aan het Conservatoire Royal de Bruxelles behaalt Veerle haar master met grote onderscheiding in de klas van Dhr. Korniszewski. Na haar studies in Brussel besluit ze zich te vervolmaken in het Conservatorium van Praag bij Dhr. Tomasek. In 2007 behaalt ze haar pedagogisch diploma.

Tijdens haar muzikale studies is Veerle actief als concertmeester van het Jeugd en Muziek Orkest van Antwerpen o.l.v. Ivo Venkov en leert ze al snel verschillende professionele orkesten kennen. Ze wordt gevraagd in o.a. het orkest van de Vlaamse Opera, Brussels Philharmonic, en werkt onder verschillende bekende dirigenten.

In 2011 werkt ze in Ramallah (West-Bank, Palestina) als leerkracht viool bij de Barenboim-Said foundation.

Sinds een tiental jaar is Veerle leerkracht aan de Kunstbrug Academie Gentbrugge. Ze is lid van het Coryfeye kwartet, eerste solist in het Symfonieorkest Vlaanderen en primarius van het Odysseia Ensemble.