_MG_9703

Victor Lange

Victor Lange(1993) studeerde klassiek piano aan Codarts Rotterdam en deed de theatermakersopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen. Als uitvoerder zoekt hij graag de interactie met de verschillende (podium)kunstdisciplines, en is hij zowel als componist als uitvoerder actief. Hij is dan ook het liefst actief op het snijvlak tussen die disciplines. Zowel als acteur als muzikant speelde hij in verschillende (muziek)theaterproducties. In de solovoorstellingen die hij maakte had pianomuziek altijd een cruciale rol.

Als pianist ontwikkelde hij een voorliefde voor minimalistisch repertoire, met in het bijzonder het werk van Simeon ten Holt. Recente projecten zijn een muziektheaterperformance bij Het Vijfde Bedrijf, een theaterconcert van en met Esther Apituley en zijn nieuwste soloproject CIRKEL. In 2022 werkte hij voor het eerst met Theater Utrecht samen aan de voorstelling What Is Love van Casper Vandeputte.

“Ik maak het liefst voorstellingen waarin een theatrale ruimte voelbaar wordt die de dagelijkse interacties buitenhouden – als een droomplek of anderszins vanzelfsprekende verwondering. En altijd als drijfveer muziek. En muzikaliteit als kracht – als gevoelsmatige waarheid. Of een houvast, voor mij.”