_MG_9703

Concierto de Primavera Kwartet

Álvaro Rodrigo Ruiz (8 snarige gitaar)

Gerardo Agnese (bandoneon)

Universitair diploma in bandoneon aan de Rosario Music University, Argentinië; gestudeerd bij de prestigieuze Maestro Domingo Federico. Hij heeft ook gestudeerd bij Maestro Rodolfo “Cholo” Montironi, een van de meest virtuoze bandoneonspelers in Argentinië, en volgde lessen in muzikaal arrangement en orkestratie bij Maestro J.M. Lo Re en Rodolfo Mederos.
Hij maakte deel uit van het “Orquesta Juvenil de Tango del IPPM”; het “Orquesta de Tango de la Universidad de Rosario”; het kwartet “Filidoro’s Wake” (hedendaagse tango),
hij is bandoneonist, arrangeur en componist bij; trio “Tango del Callejon”; “Quinteto Camandulaje” en “Trio de Tango Arrebatado”.

Mirre Valkenburg (zang)

Mirre Valkenburg (1983) heeft zich tijdens haar bachelor opleiding Latin Zang aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam op verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen 
toegelegd.
Ze kreeg les van o.a. Connie de Jongh, Josee Koning en Juan Tajes. Haar focus ligt nu vooral op tango en Argentijnse folklore. Ze deed ervaring op als gastzangeres van tango orkest ‘OTRA’, ‘Guitarras porteñas’ o.l.v. Kay Sleking en in verschillende andere formaties waaronder Trio Xaramundi en in duo met gitarist Alvaro Rovira Ruiz.

Mirre bracht een jaar door in Buenos Aires, Argentinië, waar zij lessen kreeg van o.a. Sandra Luna, Lidia Borda, Gabriel Menéndez (voormalig zanger Sexteto Canyengue) en pianist Matías Álvarez. Ook heeft zij daar de CD “Paisaje” opgenomen met gitarist Alvaro Rovira Ruiz.

Gustavo Cabrera (viool)