Enerverend Lenteconcert

Terwijl de wereldbevolking de handen, tenminste 20 tellen per keer, in onschuld wast, stroomt de aangename zaal van sociëteit De Reünie vrijwel vol met onverschrokken concertbezoekers.
Door het herfstige winterweer komt men voor de warmte van het concert. Opgevoerd door het trio Bècél. Een première. Niet eerder traden zij op in Nederland. Het internationale sympathieke trio weet al direct het publiek te grijpen. Het is verbazend hoe de klanken van de fluit, harp en alt-viool in elkaar overvloeien.
Léonore Frommlet bespeelt de fluit fraai en gepassioneerd.
Martina Antognozzi, vrijwel verscholen achter de indrukwekkende harp, weet met een ogenschijnlijk moeiteloosheid en sierlijke handbewegingen een orkestrale beleving voort te brengen. Gergely Kota maakt de harmonie compleet met de prachtige klanken die hij uit de altviool strijkt.
We kijken alweer uit naar het komende concert. En dat is niet op de tweede zondag van april, maar op de tweede zondag van mei, 10 mei 15:15u. Moederdag! Een Moederdagconcert! Het Félicien Rops piano-kwartet speelt dan het eerste pianokwartet van Brahms en het Forellenkwintet van Schubert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *