Prachtig Pinksterdagconcert

Op eerste Pinksterdag stroomt bijna gewoontegetrouw de zaal van sociëteit De Reünie weer vol. De tweede zondag van de maand, het ritme van de reeks concerten.
Maiko Inoué (piano), Vladyslava Luchenko (viool), deze ochtend ingevlogen vanuit Zwitserland, Gergely Kota (altviool) en Johannes Burghoff (cello) hebben net hun twee uur durende laatste repetitie achter de rug, frissen zich op en verkleden zich in de kleedkamer boven de concertzaal.
Ze vormen speciaal voor dit concert een gelegenheidskwartet van internationale allure. Van heinde en verre zijn de concertgangers naar dit optreden toegekomen.
Na het altijd amusante welkomstwoord en mooie gedicht van Matthias Burghoff, de drijvende kracht achter het geheel, verschijnen onder luid applaus de muzikanten op het podium.
Nu is het aan de musici. Ze vertolken het pianokwartet van W.A. Mozart in g klein kv 478 en het pianokwartet van R. Schumann op. 47 in E Groot postuum.
Van meet af aan weet het kwartet de aanwezigen in vervoering te brengen.
De prachtige klanken van cello, altviool en viool vormen een harmonie aan kleur en klanken en omlijsten het virtuoze pianospel van Maiko Inoué.
Bevangen luistert het publiek vrijwel ademloos naar de musici.
Na afloop volgt een staande ovatie en ontkomt het kwartet niet aan een toegift.
Met Salut d’amour van Edward Elgar neemt het kwartet afscheid van het enthousiaste publiek.Een prachtige “Apotheose” van dit eerste seizoen.
Tijdens de gezellige ontvangst na het concert werden de winnaars bekend gemaakt van de quizvraag, die de bezoekers die middag konden beantwoorden:
“Hoeveel snaren heeft de Blüthner vleugel die op het podium staat?”
Zonder te googelen!

Het juiste aantal is 267 snaren.
Met respectievelijk 260 en 250 snaren als antwoord, hebben vader en zoon Torenvlied de quiz gewonnen. Gratis toegangskaart voor een concert volgend seizoen naar keuze.
Gefeliciteerd mannen!
Links: Matthias Burghoff met de winnaars Viggo en Martijn Torenvlied.
Beste concertbezoekers wij hopen u het komende seizoen weer terug te zien.Het eerste concert is op
zondag 8 september.
Veel meer informatie volgt spoedig.
Met dank aan “M&M Pure Flowers” uit Reeuwijk, die het mogelijk maakte om de zaal fleurig aan te kleden met de door hun beschikbaar gestelde bloemen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden door de Goudse Kamermuziek Concerten, vul dan u naam en E-mail adres in.