“Shostakovich, Beethoven van de 20ste eeuw”

Na het prachtige concert Gouda750 in de Goudse Sint-Jan keren wij terug naar de
Sociëteit De Réunie
op
Zondag 9 oktober om 15:15 uur
met het concert
“Shostakovich, Beethoven van de 20ste eeuw”ProgrammaBeethoven: Cello sonate nr 3 in A groot Op. 69
Shostakovich: Sonate voor cello en piano in d klein Op. 40

Uitgevoerd door Maiko Inoué (piano) & Johannes Burghoff (cello).

“Chaos in plaats van Muziek” kopte de Pravda op de dag dat Shostakovich de cellosonate speelde met zijn vriend, cellist Viktor Kubatsky, aan wie hij het stuk opdroeg.

De onrust, de dramatische contrasten en de sterke dynamiek afgewisseld met romantische emotionele lyriek echoën ondubbelzinnig het werk van Beethoven.
Beide componisten en pianovirtuozen groeiden weliswaar op in verschillende landen en eeuwen, maar leefden in woelige tijden van revolutie en geweld. Menige compositie is als het ware aan de oorlog en repressie onttrokken. Losgerukt van “Wat een verwoestend en verwilderd leven om mij heen!”, aldus Beethoven.

Zowel Beethoven als Shostakovich volgden hun hart.
Zij maakten zich los van alle muzikale conventies. Met hun vernieuwingen hebben zij onnavolgbare impact gehad op de muziek.

Maiko Inoué & Johannes Burghoff verlaten even de internationale podia om u mee te nemen in de scherpe contrasten en expressieve tederheid van de sonates. Zij versterken ieders authentieke spelkarakter en vinden elkaar blindelings in deze spannende muziek van twee unieke componisten.
Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje gezellig na te genieten. Wilt u kaarten bestellen of meer weten over de musici en de Stichting Goudse Kamermuziek Concerten klik dan op onderstaande knop
Wij heten u van harte welkom!