Kerk en Kamermuziek Wonderlijk Feestconcert Gouda750

Spectaculair starten de bevlogen strijkers Schubert’s “Forellenkwintet” met een onophoudelijke stroom van zonnige melodieën en zetten daarmee de toon van het concert. Energiek namen de beide pianisten de leiding over in
Mozart’s Dubbelconcerto gesteund door de enthousiaste
strijkers. Sprankelend lieten zij de twee Fazioli concertvleugels samenvloeien in prachtige trillers die tot diep in de kerk doorrolden.
Bij het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns sloten ook de blazers en de percussie zich aan. Steeds ingeluid door de vertelster kon de optocht van de verschillende dieren beginnen.
 Het plezier van de musici spatte ervan af, autoritaire leeuwen, kakelende kippen, stampende olifanten, gedruis uit de onderwaterwereld… tot plots de koekoek klinkt ergens verscholen achter de zuilen.
Na het dwarrelende vogelconcert konden de pianisten nog een keer, weliswaar knarsend, hun kunsten vertonen tot na de fossielen alles uitdooft en de cellist weergaloos de beeldschone zwaan laat voorbij glijden in de muisstille kerk.

Tot slot herpakten de dolenthousiaste musici zich, speelden ten volle de wilde kakofonie van de dieren uit tot het spetterend slot van dit wonderlijke Feestconcert Gouda750!

Hulde aan
 Piano: Maiko InouéMichaël Mannes
Viool: Shirly Laub , Olivier Piguet
Altviool: Tony Nys
Cello: Johannes Burghoff
Contrabas: Adrien Tyberghein
Fluit: Léonore Frommlet
Klarinet: Sophie Piéret
Percussie: Koen Plaetinck
Verteller: Berneja Voskamp
Met dank aan alle vrijwilligers en de organisatie van de Goudse Sint-Jan, die dit prachtige concert mogelijk maakten.Vanaf nu zijn de concerten weer in de Sociëteit de Réunie
beginnend met
“Shostakovich, Beethoven van de 20ste eeuw”
op
Zondag oktober om 15:15 uur in Sociëteit De Réunie

Programma
Beethoven:
 Cello sonate nr 3 in A groot Op. 69
Shostakovich: Sonate voor cello en piano in d klein Op. 40Wilt u kaarten bestellen of meer weten over de musici en de Stichting Goudse Kamermuziek Concerten klik dan op onderstaande knop
Wij heten u van harte welkom!