“Ode aan de Vreugde” Goudse Wereldpremière van Vladimír Mendelssohns “9de”

Na de succesvolle eerste try-out op het Finse Kuhmo Chamber Music Festival en de prachtige uitvoering op het Brusselse Festival Classissimo wordt nu voor het eerst Vladimir Mendelssohn’s kamermuziekarrangement van
“de 9de” Symfonie van Ludwig van Beethoven
in de originele bezetting uitgevoerd door Ensemble Mendelssohn op

Zaterdagavond 11 september om 20:00 uur in de Goudse Sint-Jan

Daarmee heeft Gouda de wereldpremière te pakken!

Op verzoek van Daniel Rubenstein, 1e violist en leider van het
Ensemble Mendelssohn schreef Vladimir Mendelssohn het kamermuziekarrangement van “de 9de”.
De briljante, buitengewoon creatieve, erudiete Vladimir Mendelssohn wordt de “Godfather van de Kamermuziek” genoemd. Het stuk werpt een nieuw licht op de monumentale compositie van de “9de Symfonie”, die in de kleinere bezetting maximale zeggingskracht en schoonheid uitstraalt.

Beethoven blijft schitteren zei Vladimir, zijn muziek is het product van ongelimiteerde verbeelding vol passie, visioenen, liefde, minachting en bewondering, verlevendigd en onuitwisbaar nagloeiend in de “Ode aan de Vreugde”. Helaas heeft Vladimir de uitvoering van zijn “Ode” niet meer kunnen beleven. Hij is deze maand overleden, kort na zijn indrukwekkende laatste optreden op het Finse kamermuziekfestival dat met een tumultueus applaus werd beloond.
Programma
Ludwig van Beethoven:
Koorfantasie opus 80 met piano (Arr. Daniel Rubenstein)
Symfonie nr.9 opus 125 (Arr. Vladimir Mendelssohn)
Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje gezamenlijk na te genieten van deze ongetwijfeld gedenkwaardige muzikale avond.

Wij heten u van harte welkom!